Afgelopen zaterdag, 11 november, was er een expositie in het Dorpshuis in Zuilichem. In het dorpshuis lieten 17 inwoners van Zuilichem zien met welke creatieve activiteiten zij zich bezig houden.
Thom Ummels, dichter/politicus uit Zaltbommel opende de tentoonstelling. Hij prees dergelijke initiatieven in de dorpen, die zorgden voor samenhang in de dorpen en een bijdragen leverden aan de leefbaarheid. Hij benadrukte wel dat de gemeente dergelijke initiatieven moest ondersteunen en faciliteren.

Op de expositie waren schilderwerk, beeldhouwwerk, handwerk , glasdecoratie, chalkboard, technische modellen en boeken te zien. Het gaf een goed beeld van de veelheid van creatieve activiteiten waar een aantal inwoners mee bezig zijn.

Ruim 150 belangstellenden bezochten de expositie. Zij konden in het dorpshuis ook beelden zien van de activiteit jong-oud die op 10 oktober door Zuilichem Leeft in het dorpshuis was georganiseerd en van de productie ” Aan Weerszijden” die in september een aantal uitvoeringen in de uiterwaarden van de Waal kende en waar honderden Zuilichemmers bij aanwezig waren.

Expositie in dorpshuis Den Ham in Zuilichem