assiefotografie_bosma_diabetesvrij-5735acrop

Diabetes type 2 verminderen, interactieve lezing bij Zuilichem leeft op 4 oktober 2016

Op dinsdag 4 oktober 2016 geeft Marian Bosma, bioloog en schrijfster van de cursus Diabetesvrij leven, een lezing over het verminderen van diabetes type 2. De belangstellenden zijn welkom in het Dorpshuis ‘Den Ham’ aan de Burgemeester Hobolaan 1b te Zuilichem. De lezing start om 14.00 uur en de toegang is gratis.

Diabetes type 2 heeft de naam een chronische ziekte te zijn, maar dat is voor 80% van de patiënten niet noodzakelijk. Zij kunnen hun diabetes verminderen, zodat zij hun medicatie (onder begeleiding van de arts) kunnen afbouwen en diabetesvrij kunnen worden. Veel medische publicaties laten zien dat met leefstijladviezen diabetes type 2 te verminderen is. Welke adviezen dat zijn vertelt Marian Bosma in een luchtige lezing met praktische tips en duidelijke voorbeelden. Vragen uit de zaal zijn welkom en iedereen mag meedoen met de oefeningen voor beweging en ontspanning.

 

Lezing Diabetes type 2 verminderen op 4 oktober a.s.